free ticket
events

events

Tech Break

  • Thu 2416:00-16:45
MC 3
Tech Break

Μία μέρα θα υπάρξει ένα Tech Break. Ένα οριακό σημείο στη ζωή και την κοινωνία όπως γνωρίζουμε σήμερα. Ένα οριακό σημείο στη σύγχρονη τεχνολογία.

Το Tech Break αποτελεί μία μοναδικότητα στη διαδικασία εξέλιξης του ανθρώπινου είδους. Είναι το σημείο όπου συμβαίνει κάτι διαφορετικό και απροσδόκητο και αλλάζει τη σειρά των πραγμάτων.

Μπορεί να δημιουργηθεί μία ανώτερη τεχνητή νοημοσύνη, που θα ξεπερνά τον άνθρωπο; Μπορεί αυτή η νοημοσύνη να είναι αυτόνομη και να αναπτυχθεί χωρίς τον άνθρωπο; Μπορεί να δημιουργήσουμε έναν νέο οργανισμό που θα ελέγχει το σύμπαν;

Ή μήπως το Tech Break είναι η στιγμή που το σύμπαν απορρίπτει την ανθρώπινη τεχνολογία και μας φέρνει πίσω σε μία νέα Παλαιολιθική Εποχή;

Θα είναι μία στιγμή ξαφνικής και ανεξέλεγκτης ανάπτυξης ή το οριακό σημείο του μη βιώσιμου τρόπου του να είσαι άνθρωπος;

Θα χρειαστεί να κάνουμε ένα διάλειμμα μετά το Tech Break;

Manusamo & Bzika (ES) | Mars Egg Oddysey (2018) | 02:02 min
Το έργο Mars Egg Odyssey παρουσιάζει ένα πορτραίτο κατακλυσμού, όπου η ανθρώπινη φυλή εξαρτάται από τους νέους τρόπους πλανητικού αποικισμού. Σε αυτό το πιθανό μέλλον, οι άνθρωποι εξαναγκάζονται να εξερευνήσουν το απώτερο διάστημα με συσκευές σε σχήμα οβάλ, οι οποίες αποτελούνται από αμνιακό αέριο, το οποίο επιτρέπει τη μεταφορά των νέων κοινωνιών και μία νέα μορφή αναπαραγωγής. Η γέννηση των ανθρώπων σε ένα αφιλόξενο περιβάλλον εξαρτάται απόλυτα από την τεχνολογική παρέμβαση και η σχέση μεταξύ του βιολογικού και του τεχνολογικού μετατρέπεται σε μία μορφή κρίσιμης συμβίωσης.

Antonello Matarazzo (IT) | POLITIK (2017) | 02:08 min
101 νεκρά έντομα ανάμεσα στην ακινησία και τη μεταμόρφωση. Η πόλη των εντόμων σε ένα συνδεδεμένο κόσμο πριν το διαδίκτυο.

Dawn George (CA) | We R the World/Mold (2016) | 06:45min
Από κοντά, το έργο είναι μία πολυσύνθετη μάζα διακλαδωμένων νημάτων και ευαίσθητων καρπών που δημιουργούν ένα πολύχρωμο συνδεδεμένο δίκτυο. Όταν το κοιτάζει κανείς από απόσταση, το έργο χάνει την περιπλοκότητά του αποκαλύπτοντας μία πιο καταστροφική φύση.

Ran Slavin (IL) | Ursulimum (2012) | 16:34 min
Σε αυτή την οδύσσεια ερχόμαστε αντιμέτωποι με ατελείωτες κενές αίθουσες και δωμάτια, μαγνητικά πεδία, αστραφτερά πάνθεα και εγκαταλελειμμένες τεχνολογικές ιστοσελίδες που εκπέμπουν αναδιπλασιασμό μορφής. Περπατάμε μέσα από ένα παρελθόν που μόλις έχουμε ανακαλύψει σε μία φουτουριστική τοποθεσία, εξερευνώντας τον χώρο, την ιστορία, τη μνήμη και τη φαντασία.

Konstantina Papadopoulou (GR) | iCon (2017) | 17:31 min
Σε μία κοινωνία όπου τον έλεγχο έχουν οι εφαρμογές, ένας άνθρωπος επιλέγει ένα περιβάλλον μακριά από τις ανέσεις που προσφέρει η τεχνολογία και προσπαθεί να αντιμετωπίσει έναν ισχυρό αντίπαλο, βασιζόμενος μόνο στη δική του δύναμη. Στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον, οι άνθρωποι συνεχίζουν την αναζήτηση της ευημερίας, αναπτύσσοντας μία σειρά από εφαρμογές για να βελτιώσουν την καθημερινότητά τους. Ο Ορφέας, αναζητώντας τη δική του Εδέμ, αποσύρεται από αυτή την καθημερινότητα και αντιμετωπίζει έναν ισχυρό αντίπαλο. Με μόνο όπλο τη δύναμή του ξεπερνά τα όριά του.

The PhotoPhore (IT)

Το PhotoPhore είναι μία πλατφόρμα για τη σύγχρονη τέχνη, τη φωτογραφία και την αρχιτεκτονική. Επιμελείται περιεχόμενα υψηλής ποιότητας, αφιερώνοντας την προσοχή της σε project που χαρακτηρίζονται από πολύ καλό οπτικό περιεχόμενο και ιδιαίτερες ιδέες. Το PhotoPhore προβάλει την τέχνη και την κουλτούρα και είναι πάντα ανοιχτό στο διάλογο και στις συνεργασίες με φεστιβάλ τέχνης, γκαλερί και διαγωνισμούς.

Σκοπός μας είναι να σχεδιάσουμε, να δημιουργήσουμε, να διευθύνουμε και να επικοινωνήσουμε εκθέσεις τέχνης, προβολές και πολιτιστικά δρώμενα.