free ticket
news

news

*/ Τι είδαμε στο 14ο Athens Digital Arts Festival

June 18, 2018
*/ Τι είδαμε στο 14ο Athens Digital Arts Festival

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών της Ελλάδας, Athens Digital Arts Festival (ADAF), εκπρόσωπος της Ελλάδας στη διεθνή σκηνή της ψηφιακής τέχνης, ολοκλήρωσε τη 14η διοργάνωσή του και θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους όσοι συμμετείχαν!

Με το θέμα Singularity Now, το ADAF 2018 εξερεύνησε το άγνωστο μέλλον της επερχόμενης Τεχνολογικής Αποκάλυψης μέσα από την τέχνη, την επιστήμη και την τεχνολογία, καλωσορίζοντας περισσότερους από 20.000 επισκέπτες, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Επιπλέον, οι δράσεις του Φεστιβάλ επεκτείνονταν στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», στο Μετρό Συντάγματος και στο Ιστορικό Κέντρο της Αθήνας.

Περισσότεροι από 300 καλλιτέχνες από 60 χώρες μας διηγήθηκαν τις ιστορίες τους απ’ τον ορίζοντα γεγονότων. Αυτό τον Μάιο, λοιπόν, το ADAF 2018 έφερε το μέλλον στο τώρα, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία. Έτσι, στο Φεστιβάλ παρουσιάστηκαν διαδραστικές εγκαταστάσεις, web art – powered by COSMOTE Fiber, VR  έργα, digital image, AI έργα – powered by Huawei, προβολές video art και animation, παρουσιάσεις διεθνών φεστιβάλ, οπτικοακουστικές περφόρμανς, εργαστήρια και ομιλίες.

Φέτος, στο πλαίσιο της ένταξης του στο πρόγραμμα «ΕΣΠΑ – Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΑΤΤΙΚΗ» 2014 – 2020 – Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης – Με την υποστήριξη της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης», δόθηκε στο Φεστιβάλ η δυνατότητα να προσελκύσει περισσότερο και ποικιλόμορφο κόσμο λόγω της δωρεάν εισόδου, να αναπτύξει το κοινό του μέσω διάφορων δραστηριοτήτων καθώς και να εξελίξει τις δράσεις του καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Επιπλέον, παρουσίασε διεθνή φεστιβάλ με αποκλειστικό υλικό και επίσημους προσκεκλημένους, όπως τα Animafest Zagreb (Κροατία), Festival Internacional de la Imagen (Κολομβία), KIKK Festival (Βέλγιο), Osmosis Audiovisual Media Festival (Ταιβάν), Mirage Festival (Γαλλία) κ.ά. Σε συνεργασία με τη διεθνή διαδικτυακή πλατφόρμα The PhotoPhore έγινε η ειδική προβολή “TECH BREAK”, ενώ με την καλλιτεχνική κοινότητα του Sedition Art, πραγματοποιήθηκαν προβολές που έφεραν το κοινό ένα βήμα πιο κοντά στην ψηφιακή τέχνη.

Για τέσσερις μέρες, στο  ADAF, το κοινό έζησε μοναδικές στιγμές, τη μια μετά την άλλη. Οι επισκέπτες χόρεψαν με εξωσκελετούς στο Inferno των Louis-Philippe Demers και Bill Vorn, συμμετείχαν στο πρώτο Led Mapping Tourrnament των Video Mapping Mexico, πόζαραν σε τρία ρομπότ για να φτιάξουν το πορτραίτο τους στο Human Study #1 – 3RNP του Patrick Tresset, τραγούδησαν αγαπημένες μπαλάντες των ‘90s με το What do machines sing of?  του Martin Backes και εξερεύνησαν τις σύγχρονες, μηχανικές σχέσεις με το  Mechanical Relationships της Patrycja Maksylewicz και του Mariusz Front. Επίσης, στο VR Lounge ταξίδεψαν σε ονειρικούς κόσμους, όπου ο χώρος και ο χρόνος διαστελλόταν μαγικά. Τέλος, η κάθε μέρα ολοκληρωνόταν με εντυπωσιακές και πρωτοποριακές οπτικοακουστικές περφόρμανς που μας μετέφεραν σε περιβάλλοντα, όπου κυριαρχούσε η σύγχρονη τεχνολογία στην πιο εξελιγμένη της μορφή, εξηγώντας στο κοινό πώς το μέλλον θα είναι ακόμα πιο συναρπαστικό.

Την ολοκλήρωση του 14ου Athens Digital Arts Festival σήμανε ένα ξεχωριστό Techno Party άνευ προηγουμένου στις εντυπωσιακές εγκαταστάσεις του Μεγάρου, το Women in Techno_Logy. Οι Jokasti Nek, RENA, DJ Fo – Fofi Tsesmeli και ANNA V., με τον φοβερό παλμό τους, μεταμόρφωσαν την αίθουσα Banquet στο πιο χορευτικό venue της πόλης.

Με το κλείσιμο της αυλαίας, νιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε όλους όσοι συμμετείχατε και υποστηρίξατε τη φετινή διοργάνωση και να ανανεώσουμε το ραντεβού μας στο Athens Digital Arts Festival 2019, δίνοντας την υπόσχεση για μια ακόμα πιο εντυπωσιακή εμπειρία.

Μείνετε συντονισμένοι για τις καλοκαιρινές δράσεις του Φεστιβάλ!

Πατήστε  εδώ για να δείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό της διοργάνωσης.

 

*/ Συμμετοχή: 4.237 υποβολές καλλιτεχνικών έργων / 350 καλλιτέχνες / 60 χώρες

*/ Προσέλκυση κοινού: περισσότερα από 20.000 άτομα

 

*/ 14ο Athens Digital Arts Festival | 24 – 27 Mαϊου 2018

Κεντρικός Χώρος

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Παράλληλες Δράσεις

Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, “Ελευθέριος Βενιζέλος”

Μετρό Συντάγματος

Ιστορικό Κέντρο της Αθήνας